Підрив мечеті у Єгипті: Human Rights звертається до влади країни

Підрив мечеті у Єгипті: Human Rights звертається до влади країни

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch висловила співчуття рідним загиблих у теракті на півночі Синайського півострова та закликала уряд Єгипту надати доступ міжнародним спостерігачам та журналістам до регіону через часті напади бойовиків там.

Про це повідомляється на сайті організації.

"Це жорстока атака на людей у святому місці, які б мали провести п'ятничні молитви в безпеці. Єгипетська влада повинна надати доступ відповідальним особам, журналістам та іншим незалежним спостерігачам до Північного Синаю", — сказав директор програми "Тероризм і боротьба з тероризмом" в Human Rights Watch Надім Гори.

Читайте також: Теракт в Єгипті: загиблих вже 235 осіб

В організації нагадують, що екстремістська група Ansar Beit al-Maqdis, яка у листопаді 2014 року заявляла про вірність "Ісламській державі" і перейменувала себе в "Синайську провінцію", регулярно здійснює напади на мирне населення та силовиків.

Як повідомлялося, в результаті нападу бойовиків на мечеть аль-Рауда в місті Бір-аль-Абд, що за 40 км від столиці провінції Північний Синай ель-Аріш, загинуло 235 людей.

Влада Єгипту оголосила триденну жалобу за жертвами атаки. Незабаром після нападу президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі також скликав позачергове засідання з безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-