Кремль не займається московським вояжем Плотницького - Пєсков

Кремль не займається московським вояжем Плотницького - Пєсков

Укрінформ
Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що приїзд ватажка угруповання "ЛНР" Ігоря Плотницького до Москви "не є питанням" Кремля.

Про це повідомляє у п'ятницю Радіо Свобода.

"Приїзд Плотницького в Москву – це не питання, яким займається адміністрація президента", – сказав він.

Пєсков наголосив, що, як і раніше, не коментує ситуацію з Плотницьким і "ЛНР".

Як відомо, центр Луганська, який перебуває під контролем підтримуваних Росією бойовиків угруповання "ЛНР", вже кілька днів патрулюють озброєні люди. За повідомленнями, йдеться про конфлікт між ватажком угруповання "ЛНР" Ігорем Плотницьким і "міністром внутрішніх справ" у цьому угрупованні Ігорем Корнетом.

22 листопада Плотницький звинуватив Корнета у спробі "державного перевороту". Вже тоді з’явилася інформація, що Плотницький виїхав до Москви, проте згодом він це спростував.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк 23 листопада повідомив, що Плотницький поїхав до Росії, "ймовірно, ... на "рішалки" до своїх московських кураторів".

Читайте також: У МВС підтвердили, що Плотницький поїхав до московських кураторів

У Кремлі напередодні заявляли, що Москва стежить за ситуацією в "ЛНР".

Державна прикордонна служба України заявила 23 листопада, що вживає додаткових заходів безпеки через загострення ситуації в окремих районах на сході країни.

Увечері 21 листопада у Києві Президент України Петро Порошенко через події в Луганську провів засідання воєнного кабінету РНБО.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-