Турецький військовий повернув медаль НАТО через інцидент з Ердоганом

Турецький військовий повернув медаль НАТО через інцидент з Ердоганом

Укрінформ
Турецький сержант у відставці повернув НАТО свою медаль через скандал на навчаннях у Норвегії.

Про це у четвер повідомляє Hurriyet Daily News з посиланням на агентство Anadolu.

"Я не міг залишитися байдужим через неповагу до Ататюрка та нашого президента Ердогана. Саме тому я відправив назад медаль НАТО та свідоцтво про заслуги", - сказав сержант у відставці Велі Караман.

Як зазначається, 21 листопада відставний майор турецької армії Зафер Огуз також повернув своє свідоцтво та медаль НАТО на знак протесту.

Напередодні Анкара відкликала 40 своїх військовослужбовців з навчань НАТО в Норвегії після внесення скандинавською країною імені президента Туреччини Реджепа Ердогана та першого президента країни Мустафи Кемаля Ататюрка до списку ворогів.

Читайте також: Ердоган засумнівався, чи варто довіряти НАТО

Пізніше міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Єнсен перепросив за скандал із Туреччиною під час навчань НАТО. Міністр уточнив, що це сталося через комп'ютерну систему, але не через позицію Норвегії. Бакке-Єнсен сказав, що це зробив норвежець, якого найняли на час навчань, і його вже відсторонили від цієї роботи.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який родом з Норвегії, також попросив вибачення, назвавши Туреччину надзвичайно важливим членом альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-