Зникнення в Атлантиці підводного човна Аргентини: з'явився новий слід

Зникнення в Атлантиці підводного човна Аргентини: з'явився новий слід

Укрінформ
В Атлантичному океані тривають пошуки аргентинського підводного човна ARA San Juan із 44 людьми на борту, з яким від 15 листопада немає зв'язку.

Військово-морський флот Аргентини перевіряє новий імовірний слід, пише DW.

"За останніми даними, у радіусі 50 кілометрів від останнього відомого місця перебування човна сталася "гідроакустична аномалія". Відбулося це 15 листопада приблизно через три години після того, як екіпаж субмарини востаннє виходив на зв'язок", - про це повідомив, 22 листопада, речник військово-морського флоту Аргентини Енріке Бальбі, передає AFP.

На запитання журналістів, чи міг походити цей звук від вибуху, речник не відповів.

"Це звук, який слід підтвердити і дослідити", - зазначив Бальбі. Інформацію про гідроакустичну аномалію Аргентина отримала від американських дослідників. До місця, де було виявлено ймовірний слід, вирушили три кораблі.

Стосовно долі 44 членів екіпажу зниклої субмарини речник ВМФ сказав: "Ми маємо дуже небезпечну ситуацію й вона погіршується". Запасів кисню на підводному човні вистачає на сім днів. 22 листопада ці запаси мали закінчитися. Невідомо, де саме і в якому стані перебуває субмарина: під водою чи на поверхні, з можливістю отримувати кисень.

Читайте також: Трамп підтвердив, що аргентинських підводників шукають за його наказом

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня підводний човен San Juan зник з радарів у Південній Атлантиці. За офіційними даними, на його борту перебуває 44 людини екіпажу.

Понад десяток кораблів та літаків з Аргентини, США, Великої Британії, Чилі та Бразилії беруть участь у його пошуках. За останньою інформацією, перед зникненням з аргентинського судна повідомили про несправність в електроніці, і човен був спрямований назад на базу.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-