Саудівська Аравія ослабить блокаду Ємену

Саудівська Аравія ослабить блокаду Ємену

Укрінформ
Військова коаліція арабських держав на чолі з Саудівською Аравією погодилася на подальше послаблення блокади Ємену, введеної у відповідь на запуск повстанцями-хуситами ракети по Ер-Ріяду.

Місто-порт Ходейда на узбережжі Червоного моря і міжнародний аеропорт Сани в четвер, 23 листопада, мають відновити приймання термінової гуманітарної допомоги, повідомляє Deutsche Welle.

«Раніше після тиску з боку ООН, яка застерегла про те, що Ємен очікує «найбільшого за десятиліття» голоду, військовий альянс відкрив доступ в порт Адена. Однак товарів, які поставляються через нього, недостатньо, щоб задовольнити потреби всіх нужденних. За оцінками правозахисних організацій, більш як 20 млн жителів Ємену терміново потребують допомоги, близько 7 млн осіб перебувають на межі голоду», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Ємені від голоду і хвороб щодня помирає 130 дітей – Save the Children

Як відомо, системи протиповітряної оборони Саудівської Аравії 4 листопада перехопили ракету, випущену з території Ємену у напрямку Ер-Ріяда воєнізованим угрупованням повстанців-хуситів з шиїтського руху "Ансар Алла". Саудити розпочали блокаду, щоб запобігти поставкам зброї хуситам, які здійснюються, за твердженням Ер-Ріяда, з Ірану.

Збройний конфлікт у Ємені триває з 2014 року. У ньому беруть участь повстанці-хусити з шиїтського руху "Ансар Алла" і лояльна екс-президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії. Їх підтримує Іран. З іншої сторони в конфлікті беруть участь урядові війська і формування, лояльні президентові Абду Раббо Мансуру Хаді. Вони отримують підтримку з повітря і на землі від коаліції на чолі з Саудівською Аравією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-