В ООН назвали вирок Младичу

В ООН назвали вирок Младичу "історичною перемогою правосуддя"

Укрінформ
Колишній командувач армії боснійських сербів Ратко Младич здійснював звірячі злочини проти мирних громадян, тому вирок, винесений Міжнародним трибуналом ООН у вигляді довічного ув'язнення, є історичним і справедливим.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому Центром новин ООН.

"Історичною перемогою правосуддя назвав Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн вирок Ратко Младичу", - зазначили в ООН.

Судді Трибуналу ООН щодо колишньої Югославії засудили колишнього командувача армією боснійських сербів до довічного ув'язнення за злочини геноциду, порушення законів та звичаїв війни і злочини проти людяності, скоєні в 1992-1995 роках у Боснії і Герцеговині.

Читайте також: Вирок Младичу доводить, що буде покарання за Донбас і Крим - Зеркаль

Зейд Раад аль-Хусейн нагадав, що Младич був втіленням зла", і він несе відповідальність за страшні злочини, рівних яким Європа не знала з часів Другої світової війни. Зокрема, в Сребрениці за наказом Младича були знищені близько 8 тис. чоловіків і хлопчиків з числа боснійських мусульман і хорватів.

Судді встановили, що протягом трьох років військові під командуванням Ратко Младича проводили цілеспрямовану кампанію вбивств, тортур і видворення мусульманського і хорватського населення Боснії і Герцеговини. Міжнародний трибунал ООН по колишній Югославії видав перший ордер на арешт командувача армією боснійських сербів у липні 1996 року, але він був заарештований тільки в травні 2011 року.

Нагадаємо, що 31 грудня тимчасовий Міжнародний кримінальний трибунал по колишній Югославії завершує свою роботу. Він був створений в 1993 році за рішенням Ради Безпеки для розслідування злочинів, скоєних під час Балканських воєн в 90-ті роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-