Протидія тероризму: Австралія очолить регіональну фінансову розвідку

Протидія тероризму: Австралія очолить регіональну фінансову розвідку

Укрінформ
Австралійське агентство фінансової розвідки AUSTRAC уклало угоду з розвідувальними агентствами провідних країн АСЕАН щодо обміну інформацією стосовно запобігання фінансуванню терористичних груп.

Про це повідомляє видання The Australian.

Терористам потрібні гроші для здійснення своїх злочинних задумів, і навіть невеликі суми грошей можуть спричинитися до величезної шкоди», - заявив міністр юстиції Австралії Майкл Кінан на саміті з протидії фінансування тероризму, що проходить у Малайзії.

Угода є першою міждержавною домовленістю такого роду. Вона передбачає створення робочої групи з питань протидії фінансуванню тероризму у Південно-Східній Азії. Фінансові розвідувальні підрозділи цілого регіону співпрацюватимуть із метою зупинення обігу коштів, які викликають підозри щодо використання для фінансування терористичної діяльності.

Читайте також: Австралії слід остерігатися не військової, а кіберзагрози з боку Китаю – міністр

За оцінками AUSTRAC, торік на підтримку терористичних груп в Індонезії було спрямовано понад мільйон доларів. Австралія тоді зафіксувала 536 «підозрілих» операцій, Сінгапур - 205, а Індонезія - 185.

«Ми йдемо слідами цих грошей і будемо будувати бар’єр для фінансування терору у Південно-Східній Азії», - сказав Кінан.

Очікується, що регіональну мережу очолить AUSTRAC у партнерстві з філіппінською Радою щодо боротьби з відмиванням грошей. Окрім них угоду про обмін розвідданими підписали Малайзія, Індонезія, Бруней, Таїланд та Сінгапур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-