Австралії слід остерігатися не військової, а кіберзагрози з боку Китаю – міністр

Австралії слід остерігатися не військової, а кіберзагрози з боку Китаю – міністр

Укрінформ
Міністр оборони Австралії Маріс Пейн відкинула заклики перебудувати оборонну стратегію з огляду на китайську загрозу.

Про це повідомляє видання The Australian.

«Як зазначено у «Білій книзі оборони», уряд вирішує цю проблему завдяки значним інвестиціям у нові можливості у сфері кібер-, космічної та інформаційної безпеки збройних сил», - сказала вона, наголошуючи, що Австралії слід остерігатися не військової, а кіберзагрози з боку Китаю.

Заклики схвалити нову оборонну стратегію, щоб самостійно протистояти зростанню військово-політичної загрози з боку Китаю, оприлюднили минулого тижня два колишні заступники міністрів оборони Австралії Пол Дібб і Річард Брейбін-Сміт. Вони презентували документ, в якому наголосили, що розбудова Китаєм штучних островів на спірних територіях збільшує можливості Пекіна атакувати материкову частину Австралії.

Міністр заявила, що «Біла книга оборони» 2016 року та майбутня «Біла книга зовнішньої політики» визначають складність і непередбачуваність регіонального середовища Австралії і передбачають захист національних та міжнародних інтересів Австралії. Водночас, сенатор Пайн вважає, що значно більшу загрозу для Австралії становлять можливість ствердження у регіоні Ісламської держави і кіберзагрози.

Читайте також: Австралія та Британія продаватимуть зброю Саудівській Аравії в обмін на розвіддані

У цьому контексті Австралія співпрацює з ключовими партнерами, зокрема Філіппінами, для обміну розвідувальною інформацією, допомагає боротися з фінансуванням тероризму, зміцнює прикордонну безпеку з метою запобігання повернення бойовиків, екстремістів та їх прихильників у регіон, бореться з поширенням інформації екстремістського характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-