В Австралії страйкують співробітники комплексу далекого космічного зв'язку

В Австралії страйкують співробітники комплексу далекого космічного зв'язку

Укрінформ
Співробітники станції далекого космічного зв'язку у Тідбінбіллі (неподалік Канберри) оголосили годинний попереджувальний страйк на знак протесту проти наміру уряду укласти з ними нову, менш вигідну трудову угоду.

Про це повідомляє АВС.

“Федеральний уряд вирішив піти в атаку на співробітників станції, що повністю фінансується NASA. Незважаючи на те, що уряд не витрачає на цей об'єкт ні цента, він все ж вважає за можливе нав'язувати його працівникам несправедливу угоду”, - розповів представник профспілки Мік Коппі.

Хоча фінансування роботи комплексу повністю здійснює NASA, але адміністративно він входить до складу австралійського Державного об'єднання наукових і прикладних досліджень (CSIRO). Керівництво CSIRO оголосило про плани укласти зі своїми співробітниками нову, типову для держслужбовців трудову угоду, яка, зокрема, передбачає можливість щорічного збільшення зарплатні на 2%. Досі діяльність працівників комплексу регламентувалася угодою, яка допускає щорічне збільшення їх платні на 2,8%, і вони наполягають на тому, щоб цей документ залишався в силі.

Читайте також: Австралія та Британія продаватимуть зброю Саудівській Аравії в обмін на розвіддані

Комплекс далекого космічного зв'язку у Тідбінбіллі є одним з трьох наукових центрів, які використовуються NASA для підтримки цілодобового радіозв'язку з космічними апаратами, що вивчають планети Сонячної системи (два інших розташовані у Каліфорнії та під Мадридом). Його обслуговують понад 70 вчених, інженерів та працівників адміністративних підрозділів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-