У США висунули офіційні звинувачення Саїпову за теракт у Нью-Йорку

У США висунули офіційні звинувачення Саїпову за теракт у Нью-Йорку

Укрінформ
Уродженцю Узбекистану Сейфулло Саїпову, який 31 жовтня на вантажівці протаранив людей на Манхеттені в Нью-Йорку, пред'явили звинувачення в тероризмі і вбивстві.

Про це пише РІА "Новости".

Обвинувальний висновок з 22 пунктів винесло журі присяжних, тепер Саїпов постане перед судом, йдеться в документах прокурора Південного округу Нью-Йорка. За двома статтями обвинувачення Саїпову може загрожувати довічне ув'язнення або смертна кара.

Загалом Саїпову інкримінують вісім вбивств (за кількістю жертв атаки), 12 спроб вбивств (з числа потерпілих), сприяння і спробу сприяння терористичному угрупованню ІДІЛ, а також звинувачення в насильстві та пошкодженні транспортного засобу.

Читайте також: Трамп про нью-йоркського терориста: Має бути засуджений до смертної кари

У повідомленні мін'юсту США зазначається, що Саїпов зізнався слідчим в тому, що на вчинення атаки з використанням вантажівки його надихнули відео ІД, які він дивився по телефону. Спочатку він задумав злочин ще рік тому, а за два місяці до атаки вирішив його вчинити саме з використанням вантажівки, щоб постраждало якомога більше "невинних цивільних осіб". Приблизно за тиждень до злочину він орендував машину і почав тренуватися керувати нею.

Читайте також: Теракт у Нью-Йорку: ФБР знайшла другого підозрюваного

Нагадаємо: вантажівка, якою керував Саїпов, виїхала на велосипедну доріжку в південно-західній частині району Манхеттен і проїхала кілька вулиць, збиваючи на своєму шляху велосипедистів, а потім врізалася в шкільний автобус. Після цього Саїпов вийшов на вулицю з пістолетом для пейнтболу, в нього вистрілили співробітники поліції. Підозрюваний був затриманий і госпіталізований. Жертвами злочину стали вісім осіб, 12 осіб отримали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-