Стрілянина в Лас-Вегасі: постраждалі хочуть засудити готель, де засів терорист

Стрілянина в Лас-Вегасі: постраждалі хочуть засудити готель, де засів терорист

Укрінформ
Сотні постраждалих та свідків масового розстрілу в Лас-Вегасі, який стався 1 жовтня, почали п'ять судових процесів проти компанії, що володіє готелем, з якого вбивця розстрілював натовп.

Про це повідомляє Reuters

"Найбільший із судових позовів подали від імені 450 осіб, які були поранені або ж стали свідками стрілянини, тоді як інші чотири позови ініціювали сім'ї загиблих чи тяжко поранених. Всі п'ять позовів подали до Верховного суду Лос-Анджелеса", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Мухаммад Азіз, адвокат із Г'юстона, який очолює судові процеси, сказав, що вони були подані до Каліфорнії, оскільки майже всі позивачі були зі штату і там же й лікувалися. Він також зазначив, що Live Nation Entertainment Inc, організатор заходу, була каліфорнійською компанією.

Так, постраждалі звинуватили готельного оператора MGM Resorts International і його дочірню компанію Mandalay Corp, яка володіє готелем, в нездатності належним чином контролювати рівень безпеки у своїх закладах та навчити співробітників вживати відповідних заходів.

Відвідувачі фестивалю також стверджують, що Live Nation недбало поставилася до забезпечення адекватних заходів безпеки і не навчила персонал діяти в надзвичайних ситуаціях належним чином.

Читайте також: Стрілянина у Вегасі: брата нападника арештували за дитяче порно

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 2 жовтня 64-річний Стівен Педдок відкрив вогонь по 22-тисячному натовпу шанувальників музики з вікна 32-го поверху готелю в розважальному комплексі Мандалай Бей у Лас-Вегасі. В результаті нападу загинуло 59 людей і поранено 527 осіб. Педдок застрелився до того, як правоохоронці увірвалися в його номер.

Фото: Ethan Miller/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-