Спонсори тероризму: Трамп повертає КНДР до

Спонсори тероризму: Трамп повертає КНДР до "чорного списку"

Укрінформ
Сполучені Штати знову внесуть Північну Корею до списку держав-спонсорів тероризму, що означає запровадження проти цієї країни особливого режиму обмежень та додаткових санкцій.

Про це заявив у понеділок у Білому домі президент США Дональд Трамп, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Віднині США вважатимуть Північну Корею державою-спонсором тероризму. Це мало статися кілька років тому", - заявив американський лідер, назвавши уряд КНДР "смертоносним режимом".

Глава Білого дому також повідомив, що офіційні кроки Вашингтон зробить уже у вівторок, 21 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі раніше вже наголошували на можливості таких дій з боку США. Зокрема, радник президента Трампа Герберт Макмастер заявляв про це на початку місяця.

Рішення щодо надання статусу "держави-спонсора тероризму" ухвалює Держдепартамент США стосовно країн, які "неодноразово надавали підтримку актам міжнародного тероризму". Воно передбачає автоматичне запровадження жорстких односторонніх санкцій. Наразі до цього списку внесені Іран, Судан і Сирія.

Читайте також: КНДР готує нові запуски балістичних ракет - розвідка Кореї

КНДР перебувала в цьому переліку з 1988 по 2008 рр., після вибуху південнокорейського пасажирського літака над морем поблизу М'янми. Президент Джордж Буш-молодший ініціював виключення КНДР зі списку держав-спонсорів тероризму після того, як Пхеньян виконав вимоги міжнародної ядерної інспекції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-