Польський депутат назвав арешт Шаройка замахом на свободу ЗМІ

Польський депутат назвав арешт Шаройка замахом на свободу ЗМІ

Укрінформ
Арешт у Білорусі українського журналіста, кореспондента “UA:Українське Радіо” Павла Шаройка є замахом на свободу ЗМІ і ставить під сумнів роль Мінська як нейтральної країни по відношенню до конфлікту між Росією та Україною.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив депутат Сейму Польщі від партії “Громадянська платформа” Марцін Свенціцький. 

“Це (арешт Шаройка — ред.) - скандал, замах на свободу ЗМІ і схоже на попередні звинувачення українських журналістів у шпигунстві. Але де-факто йдеться про те, щоб налякати журналістів, і щоб вони не писали про не вигідні владі справи”, - заявив Свенціцький.

Політик назвав дії КДБ Білорусі схожими до дій Кремля у справі Романа Сущенка в Росії. Він додав, що дії білоруських спецслужб, ймовірно, відбуваються у тісній співпраці з діями ФСБ Росії.

Читайте також: Справа Шаройка: Білорусь оголосила українського дипломата персоною нон грата

Як інформувало агентство, 25 жовтня в Мінську затримали власкора “UA:Українське Радіо” в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка. Йому пред'явлено стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення у “шпигунстві”.

У КДБ Білорусі стверджують, що Шаройко нібито створив агентурну мережу, а громадяни Білорусі за гроші збирали для нього відомості розвідувального характеру. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-