Ердоган засумнівався, чи варто довіряти НАТО

Ердоган засумнівався, чи варто довіряти НАТО

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що питання довіри до НАТО викликає сумніви.

Про це повідомляє "Анадолу".

"Питання довіри до такої організації викликає серйозні питання в Альянсі в цілому", - сказав Ердоган.

Він нагадав, що в період максимального зростання загроз із сирійської території, НАТО відкликало ракетно-зенітні системи з Туреччини і дало зрозуміти, що в разі атаки на турецьку територію не надасть підтримки Анкарі.

Читайте також: У Норвегії пояснили, як Ататюрк потрапив до списку "ворогів" НАТО

"Коли ж Туреччина почала переговори щодо закупівлі російських комплексів С-400 з метою зміцнення системи ППО, ряд провідних країн НАТО почали критикувати Анкару", - додав президент Туреччини, вказавши, що все це підтверджує наявність проблем всередині НАТО.

При цьому Ердоган заявив, що Анкара має повне право на запобігання загрозам національній безпеці, яка, на його думку, надходить, зокрема, від курдських організацій PYD і PKK.

Він пообіцяв, що Туреччина не тільки завершить операцію в Ідлібі, але і "звільнить від терористів" сирійські райони Афрін і Мюнбич, контрольовані PYD.

"Туреччина завдасть удари по джерелах загрози нацбезпеці і в сусідньому Іраку, в тому числі в районі Кандиль", - сказав він.

Нагадаємо, 17 листопада президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що відкликає 40 військових навчань з НАТО в Норвегії після того, як його і першого президента країни Мустафу Кемаля Ататюрка внесли у список «ворогів» на плакаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-