НАТО заявляє про посилення військової присутності Росії в Арктиці

НАТО заявляє про посилення військової присутності Росії в Арктиці

Укрінформ
Росія значно збільшила свою військову присутність в Арктиці.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виданню Die Welt, повідомляє DW.

За його словами, Росія активно відкриває законсервовані військові бази часів СРСР, розміщує нові озброєння і радари, а також вводить в експлуатацію новий флот криголамів. Вересневі навчання "Захід-2017" були частково проведені на Крайній Півночі, повідомив Столтенберг.

"Союзники пильно стежать за нарощуванням російських військ в Арктиці. Альянс покладається на те, що будь-які розбіжності і територіальні спори між Росією і суміжними державами будуть вирішені за допомогою діалогу і дипломатії", - зазначив Генеральний секретар НАТО.

Навесні 2017 року Міноборони РФ повідомляло, що відновлює мережу полярних аеродромів в Арктиці і добудовує військові містечка. Москва також заявила про намір розгорнути в Арктиці дві нові зенітні ракетні системи С-400 "Тріумф". А 2016 року завершилося будівництво великої військової бази "Арктичний трилисник" на Землі Франца-Йосипа.

Читайте також: Радбез ООН не підтримав російський проект резолюції щодо Сирії

Військова присутність РФ в Арктиці досягла безпрецедентних масштабів з часів холодної війни, зазначають західні оглядачі. Сенатор від Аляски Ден Салліван у травні закликав Вашингтон посилити військову присутність США у регіоні через нарощування збройних сил Москвою. За його словами, у квітні сталося п'ять "провокаційних" інцидентів з російськими бомбардувальниками.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-