Фальстарт від путінпроп: РЕН-ТБ розповів про перевірку в

Фальстарт від путінпроп: РЕН-ТБ розповів про перевірку в "Новой газете" ще до початку

Укрінформ
У редакцію російської "Новой газеты" поліція прийшла з перевіркою, причому телеканал "РЕН-ТБ" повідомив про цей візит раніше, ніж він відбувся.

Про це повідомляє "Новая газета".

Як зазначається, співробітників відділу поліції з питань міграції УВС по ЦАО Москви в редакції "Новой газеты" цікавлять питання працевлаштування у виданні іноземних громадян, формат: позапланова перевірка організації.

При цьому в редакції видання спростовують деякі дані, які повідомили журналісти «РЕН-ТБ». «Ми спростовуємо і відомості телеканалу про те, що до редакції «під'їхали два автобуси, близько двох десятків поліцейських зайшли. Поліцейських — в рази менше, замість автобусів — «ГАЗель», — уточнює «Новая газета».

Зазначається, що інтерес співробітників правоохоронних органів міг виникнути через журналіста Алі Феруза, який публікувався в "Новой газете" і нині знаходиться в спецізоляторі для іноземних громадян у Сахарово. Як наголошується, Феруз не був оформлений у "Новой газете", оскільки не мав необхідних документів, але порушення закону в цьому немає.

Читайте також: У НАТО є неприємна несподіванка для Кремля – Мацеревич

Алі Феруз обвинувачується у порушенні правил в'їзду в Росію або режиму перебування в країні (за частиною 3.1 статті 18.8 КоАП). Наприкінці серпня Басманний суд зупинив рішення про виселення Феруза з Росії в Узбекистан після заборони Європейського суду з прав людина на переміщення журналіста до розгляду його скарги в ЄСПЛ.

Зараз Алі Феруз знаходиться в центрі тимчасового тримання іноземців до остаточного рішення ЄСПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-