Шредер в черговий раз розхвалив Путіна

Шредер в черговий раз розхвалив Путіна

Укрінформ
Екс-канцлер ФРН, а нині один з керівників російських енергетичних проектів Герхард Шредер не вважає, що Росія заслужила санкції і знаходить президента РФ Володимира Путіна прагматичною і миролюбною людиною.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Zeit.

«Порівняно з президентом США, ми можемо бути раді, що є Путін», - сказав Шредер.

Колишній глава німецького уряду, який отримує величезну зарплату в Росії, чесно її відпрацьовує, засуджуючи санкції і захищаючи господаря Кремля, але запевняє при цьому, що «не дозволяє себе інструменталізувати».

Читайте також: У НАТО є неприємна несподіванка для Кремля – Мацеревич

Росіяни, за його словами, вважають, що дуже допомогли Німеччині при об'єднанні і очікували від ФРН «більше подяки», а не лідерства Берліна у питанні санкцій. Більш того, Шредер вважає помилкою ЄС, що він вів переговори про асоціацію з Києвом, не запитавши Москви.

Екс-канцлер назвав «абсурдним» думку деяких європейських країн про експансіоністських планах Путіна, зокрема анексії Балтії, запевняючи, що той зовсім «не має ніякого апетиту», ніякої агресивної політики.

Читайте також: Польща підтримує політику санкцій проти Росії – глава МЗС

Не бачить голова ради директорів «Роснафти» також ніякої загрози Європі та Німеччині у залежності від російського газу. Навпаки, запевняє він, цей добробут росіян залежить від європейських ринків.

Говорячи про політику внутрішньої, Шредер висловив упевненість, що коаліція «Ямайка», переговори про формування якої ведуться цими днями, відбудеться, але відвів їй всього 2-х років життя, спрогнозувавши "дуже цікаві дострокові перевибори у 2019 році".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-