В Індії школярі вийшли на марш через смог

В Індії школярі вийшли на марш через смог

Фото
Укрінформ
В індійській столиці Нью-Делі сотні школярів вийшли на марш, вимагаючи від влади міста активізації дій щодо поліпшення стану повітря.

Про це повідомляє АР

«Сотні учнів відправилися в середу до столиці Індії, щоб вимагати дій із поліпшення токсичного повітря в місті», - йдеться у повідомленні.

Учні з 15 приватних шкіл пройшли коротким маршем по парку Неру.

Марш був організований представниками Організації Об'єднаних Націй, приватних шкіл і компанії-виробника тракторів «Sonalika».

На думку екологів, низка заходів може скоротити проблему забруднення міста впродовж двох років.

Читайте також: Токсичний смог знову огорнув Делі

Як повідомлялося, минулого тижня в індійській столиці Нью-Делі було оголошено надзвичайну ситуацію у зв'язку з підвищенням рівня забруднення повітря. Причиною стали нелегальне спалювання решток сільськогосподарських культур у фермерських угіддях навколо міста, вихлопні гази автомобілів і будівельний пил.

Школи були закриті, проте через тиждень із-за іспитів, що наближаються, уроки було відновлено, що викликало хвилю невдоволення з боку батьків, які переживають за здоров'я своїх дітей.

Влада міста була змушена відмовитися від плану використання водяних розпорошувальних вертольотів для очищення повітря через погану видимість, викликану смогом.

У Нью-Делі школярі вийшли на протест через смог

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-