Австралійці проголосували за визнання одностатевих шлюбів

Австралійці проголосували за визнання одностатевих шлюбів

Укрінформ
Майже 62% австралійців, які взяли участь у поштовому референдумі, висловилися за легалізацію одностатевих шлюбів.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«Народ Австралії висловився і я маю намір зробити його волю законною до Різдва», - прокоментував результати опитування прем’єр-міністр країни Малкольм Тернбулл.

«За» проголосувало 61,6 відсотка респондентів, «проти» - 38%. Сумарно підтримали право на визнання шлюбів одностаттевих пар усі австралійські штати та території.

Читайте також: У Німеччині вперше зареєстрували одностатевий шлюб

Колишній прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот, який був одним з основних провідників кампанії «Проти» також привітав результати опитування.

«Я вітаю кампанію «так» з їх досягненням. Люди сказали своє слово і, звичайно, Парламент повинен поважати цей результат. Я також дякую 4,7 мільйона австралійцям, які підтримали традиційний шлюб між чоловіком і жінкою, а також заяви прем'єр-міністра і лідера опозиції про свою підтримку свободи віросповідання», - сказав Тоні Еббот.

Читайте також: У Румунії пройде референдум про заборону легалізації одностатевих шлюбів

Наступним кроком після оприлюднення результатів голосування буде обговорення у парламенті двох законопроектів щодо впровадження цієї норми.

Наразі існує два проекти закону, які мають абсолютно різні ціннісні орієнтири - один дає більше прав одностатевим парам, інший - закріплює право релігійних спільнот відмовлятися реєструвати такі шлюби.

Процес обговорення може розпочатись вже у четвер, коли обидва законопроекти будуть представлені в Сенаті.

Читайте також: Канада запроваджує у своїх паспортах третю стать

Більше шансів на прийняття має законопроект ліберального сенатора Діна Сміта, оскільки, на думку експертів, «є правильним балансом між правами одностатевих пар одружуватися та захистом релігійних свобод». Лейбористи та Зелені заявили про готовність підтримати його.

Натомість законопроект сенатора Джеймса Патерсона більш радикальний і через те є непрохідним. За словами прем’єра, законопроект Патерсона має мало шансів на успіх, однак може затягнути процес.

Читайте також: Австралія не дозволить аборигенам мати свою палату в парламенті

Як голосуватимуть самі депутати - прогнозувати важко, оскільки одні заявляли про готовність проголосувати на підставі результатів опитування на національному рівні або преференцій своїх виборців, інші – про намір голосувати за своєю совістю, тобто незважаючи на думку електорату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-