Єврокомісія завершує підготовку чорного списку

Єврокомісія завершує підготовку чорного списку "податкових раїв"

Укрінформ
Європарламентарії розкритикували міністрів фінансів країн-членів ЄС за неефективність у протидії уникненню від оподаткування.

Про це йшлося під час термінових дебатів у вівторок у Європарламенті щодо скандалу навколо так званих Paradise Papers, пов’язаного із глобальним ухиленням від сплати податків, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Члени Європарламенту розкритикували Раду ЄС з питань фінансів та економіки за кволу позицію із боротьби з ухиленням від оподаткування", - наголосили у законодавчій інституції ЄС.

Як наголошується, міністри фінансів країн-членів не повинні виправдовуватися у зв’язку із відсутністю значного прогресу у цій сфері через наявні бюрократичні перепони, зокрема необхідність схвалювати рішення на основі консенсусу.

У свою чергу, єврокомісар з фінансово-економічних питань, оподаткування та митниці П’єр Московісі запевнив європарламентаріїв, що Єврокомісія нині завершує підготовку переліку так званих податковий раїв, тобто країн та територій, які не бажають співпрацювати у сфері боротьби з ухиленням від оподаткування. Цей "чорний список" буде оприлюднений після 5 грудня.

Читайте також: Paradise Papers: Європарламент проведе дебати

Як повідомлялося, Міжнародий консорціум журналістських розслідувань оприлюднив матеріали слідства під назвою Paradise Papers. Документи охоплюють аналіз офшорної діяльності наймогутніших людей та компаній у світі та базуються на вивченні 13,4 млн файлів, отриманих у результаті витоку інформації. Загалом нове досьє перебільшує за обсягами та насиченістю "Панамські документи", опубліковані у квітні минулого року. У них ідеться про 120 політиків та посадовців з майже 50 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-