Для боротьби з фейками ЄС хоче створити

Для боротьби з фейками ЄС хоче створити "групу високого рівня"

Укрінформ
Єврокомісія розпочинає публічні консультації зі створення експертної групи високого рівня із протидії фейковим новинам та дезінформації.

Про відповідну ініціативу із зверненням до широкого кола експертів долучитися до її реалізації керівна інституція ЄС оголосила у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Єврокомісія сьогодні започатковує публічні консультації щодо фейкових новин та дезінформації, що поширюються онлайн, та створює експертну групу високого рівня у складі представників академічних кіл, онлайн-платформ, ЗМІ та організацій громадянського суспільства", - повідомили у Єврокомісії.

Метою роботи групи є опрацювання стратегії ЄС із протидії фейковим новинам, яка буде представлена навесні 2018 року.

Читайте також: Іспанія знайшла слід хакерів РФ у каталонській кризі

Зацікавлені експерти, включаючи громадян, активістів соціальних медіаплатформ, журналістів, дослідників, а також офіційних посадовців органів влади, запрошуються подати заявки на участь у групі до середини грудня, щоб вже у січні 2018 року нова структура розпочала свою діяльність.

"Група збиратиме думки щодо дій, які можуть бути здійснені на рівні ЄС, з метою надання громадянам ефективних інструментів із відокремлення надійної та перевіреної інформації, а також адаптації до викликів цифрової ери", - пояснили у Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-