WADA не поверне акредитацію антидопінговому агентству Росії - ЗМІ

WADA не поверне акредитацію антидопінговому агентству Росії - ЗМІ

Укрінформ
Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) найближчим часом не поверне акредитацію Російському антидопінговому агентству (РУСАДА).

Про це повідомляє DW із посиланням на німецький телеканал ARD.

"На засіданні 15-16 листопада WADA оголосить, що російське агентство поки не змогло виконати поставлені перед ним умови", - повідомив в ефірі ARD автор фільмів про російський допінг, німецький журналіст Хайо Зеппельт (Hajo Seppelt) із посиланням на кілька "джерел із  WADA, що повністю заслуговують на довіру".

Читайте також: WADA знайшло докази вживання допінгу російськими спортсменами

За його словами, у своєму висновку WADA вкаже на три обставини.

По-перше, російське керівництво досі заперечує існування підтримуваної державою системи допінгу. По-друге, РФ, як і раніше, не надає доступу до проб сечі російських атлетів, які перебувають у московській антидопінговій лабораторії. Крім того, WADA отримала нову базу даних, яка містить докази застосування допінгу російськими спортсменами, повідомив журналіст.

Рішення матиме масштабні наслідки і може призвести до усунення російської збірної від участі в Олімпійських іграх у 2018 році в Пхенчхані, зазначив Зеппельт. Крім того, після відмови WADA реабілітувати російське агентство "дедалі менш імовірною" стане участь росіян у Паралімпіаді-2018, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-