НАТО відкриває представництво в Молдові

НАТО відкриває представництво в Молдові

Укрінформ
Бюро по зв'язках Республіки Молдова з Північноатлантичним альянсом НАТО відкриється в молдовській столиці в грудні нинішнього року.

Про це заявила радник НАТО по зв'язках зі ЗМІ Оана Лунджеску, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Після врегулювання всіх формальностей, пов'язаних з затвердженням фінансових фондів, Офіс НАТО в Кишиневі відкриється і стане повністю функціональним у грудні нинішнього року», - зазначила Лунджеску.

Вона звернула особливу увагу на те, що співпраця Молдови з НАТО – довгострокова, висловивши сподівання, що вона стане також і взаємовигідною. Пріоритетними напрямками діяльності Офісу стануть надання допомоги молдавським сільськогосподарським підприємствам в утилізації складів із пестицидами, що збереглися ще з радянських часів, протидія кібератакам, а також співробітництво у сфері модернізації Національної армії Молдови.

Щодо Придністровського врегулювання, Лунджеску підтвердила підтримку НАТО зусиль міжнародних партнерів по врегулюванню конфлікту, зазначивши важливість дотримання всіх міжнародних зобов'язань, включаючи зобов'язання Росії щодо виведення російських військ і озброєння з території Придністров'я.

Читайте також: Міноборони Молдови хоче виведення військ РФ з території країни

Угода про відкриття офісу НАТО в Кишиневі була підписана між прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом і Генсеком НАТО Йєнсом Столтенбергом наприкінці 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-