Туск квапить ЄС із блокуванням Nord Stream 2

Туск квапить ЄС із блокуванням Nord Stream 2

Укрінформ
Глава Європейської ради Дональд Туск закликає країни ЄС якнайшвидше підготувати законодавство, яке може перешкодити в реалізації проекту Ґазпрому Nord Stream 2.

Про це повідомляє “Польське радіо”.

“Очільник Європейської ради Дональд Туск з листом у цій справі звернувся до лідерів країн Євроспільноти... Ще не всі лідери отримали цей лист, тому його не опубліковано, але послання є таким, щоб країни ЄС якомога швидше зайнялися проектом змін у газовій директиві, який кілька днів тому запропонувала Європейська комісія”, - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Польща застерегла США про небезпеку від реалізації “Північного потоку-2”

У Брюсселі уточнюють, що нові правила мають стосуватися всіх газопроводів, також призначених для імпорту сировини, включно з морською частиною. В нинішній директиві не стверджувалося однозначно, як трактувати відрізки на міжнародних водах. Це відкривало можливість різних тлумачень і форсування Nord Stream 2.

Голова комісії промисловості в Європарламенті Єжи Бузек у розмові з Польським радіо кілька днів тому задекларував, що робота над новелізацією директиви відбудеться швидко, а отже, темп проведення змін залежатиме від бажання країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-