Саудівська Аравія наказала своїм громадянам залишити Ліван

Саудівська Аравія наказала своїм громадянам залишити Ліван

Укрінформ
Влада Саудівської Аравії закликали всіх своїх громадян, які перебувають в Лівані, негайно залишити цю країну, а іншим саудівцям не їздити до неї.

Про це пише BBC.

"Відносини між обома країнами загострилися після того, як в суботу підтримуваний Саудівською Аравією прем'єр-міністр Лівану Саад Харірі оголосив, що йде у відставку, боячись, за його словами, за своє життя. Незабаром після цього Саудівська Аравія звинуватила ліванський рух "Хезболла" в тому, що його бойовики запустили ракету по Саудівській Аравії з території Ємену", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Саудівська Аравія хоче конфіскувати $800 мільярдів у принців – ЗМІ

Багато ліванцв побоюються, що їхня країна може виявитися втягнутою в регіональний конфлікт між сунітською Саудівською Аравією і шиїтським Іраном.

Тим часом багато політичних партій Лівану закликають Саада Харірі повернутися на посаду. Вони також підозрюють, що саме саудівська влада змусила його оголосити про відставку.

Сам Харірі не зробив ніяких додаткових заяв, але його канцелярія повідомляє, що він зустрічається з іноземними дипломатами в саудівській столиці Ер-Ріяді.

Читайте також: ООН вимагає від Саудівської Аравії розблокувати гуманітарну допомогу Ємену

Тим часом президент Франції Еммануель Макрон, який нині відвідує країни Близького Сходу, несподівано заявив, що прибуде до Саудівської Аравії.

За його словами, він обговорить ситуацію в Лівані та Ємені з крон-принцем Мухаммедом бін Салманом, додавши, що вже провів неформальну бесіду з Саадом Харірі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-