$29 мільйонів – у трубу: під Петербургом

$29 мільйонів – у трубу: під Петербургом "зник" газопровід - ЗМІ

Укрінформ
Компанія "Газпром інвест" заплатила близько 1,7 млрд руб. ($28,7 млн) за будівництво 125-кілометрового газопроводу в Ленінградській області, який так і не був побудований.

Про це пише портал "Фонтанка".

"Документи свідчать: у 2012-2014 роках у Ленінградській області був побудований газопровід до міста Приозерська, з чотирма газорозподільними станціями, будинками для персоналу та автоматизованою системою управління. Договірна ціна робіт - 1,8 млрд, підрядником роботи прийняті і сплачені на 97%. Заміська прогулянка по трасі показала: трубопровід зник", - йдеться у повідомленні.

Згідно з контрактом, компанія "Омега" мала в 2014 році завершити будівництво газопроводу в місто Приозерськ. У кінці 2015 року "Газпром інвест" прийняв "майже всі роботи" і перерахував "Омезі" 1,7 млрд крб.

Кореспондент "Фонтанки" проїхав по маршруту газопроводу і виявив, що побудована була тільки перша ділянка довжиною близько 40 кілометрів, а також одна газорозподільна станція в Сосновому (у цьому і сусідніх населених пунктах газ є).

Читайте також: Газпром вперше за 19 років пішов у "мінус"

На місці наступних ділянок "Фонтанка" виявила лише просіки в лісі, а також "проржавілі таблички та кілька кинутих секцій труби". На місці будівництва ще однієї газорозподільної станції стоїть інформаційний щит, згідно з яким роботи завершаться у четвертому кварталі 2017 року. Будівництво там, судячи зі світлин "Фонтанки", не відбувається.

Наразі компанія "Омега" проходить процедуру банкрутства. Арбітражний керуючий Станіслав Чесноков підтвердив, що роботи, згідно з документами, були виконані на 97% і сплачені. Реальна готовність проекту, згідно з його "надто оптимістичною" оцінкою, становить "близько 20-25%". За його словами, "Омега" заборгувала субпідрядникам щонайменше 420 млн руб.

Фото: fontanka.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-