ЄС вводить збройне ембарго проти Венесуели

ЄС вводить збройне ембарго проти Венесуели

Укрінформ
Комітет постійних представників країн-членів ЄС 8 листопада погодив введення ембарго на поставки зброї Венесуелі та обговорив перспективи подальшого посилення санкцій.

Очікується, що обмеження повинні підштовхнути президента Венесуели Ніколаса Мадуро до переговорів з опозицією та сприяти врегулюванню політичної кризи, повідомляє DW.

"На рівні глав МЗС країн ЄС пакет санкцій може бути схвалений вже в понеділок, 13 листопада. Під заборону також підпаде ввезення обладнання, яке може використовуватися для внутрішніх репресій, та апаратури для електронної розвідки. Крім того, ЄС планує створити чорний список фізичних осіб та організацій, залучених до придушення опозиційних активістів в країні", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Венесуельський лідер опозиції Гевара попросив притулку в посольстві Чилі

Нагадаємо: на початку серпня у Венесуелі на військовій базі поблизу міста Валенсія військові оголосили про початок повстання проти президента країни Ніколаса Мадуро. Сотні жителів міста вийшли на вулицю підтримати військовослужбовців, але вдень їх розігнали сльозогінним газом.

Влада Венесуели придушила повстання, сім чоловік були арештовані. Їх звинуватили в "терористичній атаці" та спробі захопити склад зі зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-