Угорського дипломата запитають про дії проти Сороса

Угорського дипломата запитають про дії проти Сороса

Укрінформ
Президент Європейського парламенту Антоніо Таяні має намір поспілкуватися з послом Угорщини в ЄС з метою припинення "національних консультацій", які спрямовані проти американського фінансиста та філантропа Джорджа Сороса.

Про це у своєму Twitter написав лідер фракції Альянсу лібералів і демократів за Європу у Європейському парламенті Гі Вергофстадт.

«На моє прохання, президент Європарламенту викликає посла Угорщини в ЄС, щоб зупинити так звані національні консультації проти Сороса», - зазначив Вергофстадт.

Читайте також: Угорщина не бачить причин змінювати закон, який стосується університету Сороса

Це повідомлення лідера Альянсу стало продовженням його обурення тим, що у країні продовжуються спроби дискредитації Джорджа Сороса. У своєму твіті він написав про те, що угорцям продовжують надсилати на пошту "популістську, антимігрантську та антисоросівську пропаганду від Орбана".

Як повідомлялося раніше, проросійський прем’єр-міністр Угорщини Орбан намагається блокувати діяльність Центрально-Європейського університету, який фінансується американським філантропом угорського походження Соросом.

Читайте також: ЄС оголосив Угорщині ультиматум щодо "закону про університет Сороса"

У жовтні Альянс лібералів і демократів у Європі закликав лідерів натиснути на Орбана з метою припинення блокування угоди щодо здійснення навчання Центрально-Європейським університетом, що дозволено угорським законодавством.

Центрально-Європейський університет (ЦЄУ) - англомовний навчальний заклад, акредитований у США і розташований у Будапешті. Заснований 1991 року з метою розвитку відкритого суспільства і демократії в країнах Центральної та Східної Європи і колишнього Радянського Союзу.

У квітні 2017 року поправки до угорського закону про освіту заборонили діяльність іноземних вузів, які не мають навчальної структури в своїх рідних країнах. Під це обмеження потрапив Центрально-Європейський університет.

Нині угорський прем'єр Орбан не підписує прийнятий парламентом закон, що врегульовує питання ЦЄУ, чим, за твердженням європейських лібералів, порушує міжнародні зобов'язання Будапешта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-