Міноборони Молдови хоче виведення військ РФ з території країни

Міноборони Молдови хоче виведення військ РФ з території країни

Укрінформ
Міністр оборони Молдови Еуджен Стурза переконаний, що про нейтралітет країни не можна говорити, поки на її території розквартировані російські війська.

Про це глава оборонного відомства заявив в інтерв'ю радіостанції "Вільна Європа".

«Ми не можемо говорити про класичний нейтралітет, прописаний в Конституції Республіки Молдова, поки тут знаходиться армія іноземної держави. Ми продовжуємо наполягати на виведенні російської армії та військової техніки з території нашої країни», - заявив міністр.

Читайте також: ООН відклала дебати про російські війська у Придністров'ї

Стурза особливо підкреслив, що Молдова продовжить процес модернізації Національної армії та зміцнення обороноздатності держави.

За його словами, процес модернізації армії, включаючи її участь у міжнародних військових навчаннях, буде здійснюватися як за рахунок внутрішніх ресурсів, так і за рахунок допомоги, що надається міжнародними партнерами – ЄС, США і НАТО.

Читайте також: Росія відмовляється виводити свої війська з Молдови

Як повідомлялося, на території Придністровського регіону Молдови розташована Оперативна група російських військ (близько 1400 військовослужбовців), а на військових складах села Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Раніше уряд Молдови звернувся до ООН з проханням включити до порядку денного Генасамблеї питання про повне виведення російських військ з Придністров'я. ООН на невизначений час відклала розгляд цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-