Китай відкрив для Трампа Тwitter — аби не лишати американців “спілкування”

Китай відкрив для Трампа Тwitter — аби не лишати американців “спілкування”

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп матиме технічну можливість робити дописи в мережі Тwitter під час візиту до Китаю, де урядом блокується будь-який доступ до західних соціальних медіа на території всієї країни.

Про це повідомив у середу представник адміністрації журналістам на борту президентського літака, повідомило американське видання The Hill.

"Президент користуватиметься Тwitter, коли захоче. Це його спосіб спілкування безпосередньо з американським народом", - зазначив чиновник під час перельоту американської делегації до Пекіна.

Тwitter та інші західні соціальні медіа-платформи блокуються в Китаї, де уряд створив і підтримує "залізну завісу" для китайських громадян в інтернеті.

Читайте також: Трамп “жене хвилю” на Клінтон і заперечує втручання РФ у вибори через Facebook

Відповідаючи на запитання, як забезпечуватиметься доступ для президента США, представник адміністрації відповів, що для цього використовуватиметься спеціальне обладнання. "Ми маємо обладнання на борту цього літака, яке дозволить це робити", - заявив чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, Трамп перебуває в тривалому турне країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону, під час якого заплановані його візити до п'яти країн, у тому числі до Японії, Південної Кореї, Китаю, В'єтнаму та Філіппін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-