Військовий конфлікт між США та КНДР може статися за 6-9 місяців - експерт

Військовий конфлікт між США та КНДР може статися за 6-9 місяців - експерт

Укрінформ
Військовий конфлікт між США та Північною Кореєю протягом декількох місяців є неминучим.

Про це заявив виконавчий директор Австралійського інституту стратегічної політики (АСПЕН) Пітер Дженнінгс, повідомляє видання The Australian.

“Перспектива війни настільки реальна, як і страшна”, - зазначив австралійський експерт.

Читайте також: Трамп задоволений "демонстрацією сили" й запрошує КНДР до переговорів

За його словами наразі немає жодних підстав розраховувати, що Північна Корея припинить ядерні випробування, зупинить виробництво міжконтинентальних балістичних ракет, здатних уразити міста у США. Тому Австралії слід бути готовою до необхідності суттєвого збільшення оборонних видатків.

Читайте також: Трамп: Епоха стратегічного терпіння щодо КНДР закінчилася

Пітер Дженнінгс вважає, що “реальний ризик” розгорання повномасштабного конфлікту на Корейському півострові може виникнути протягом “від шести до дев'яти місяців”.

“У США є два варіанти дій: зупинити це за допомогою бойових дій, що буде дуже ризикованим і потенційно може призвести до серйозного конфлікту в такому масштабі, якого ми не бачили з часу останньої корейської війни... або ж США можуть спробувати жити з ідеєю деструктивних взаємин з Північною Кореєю. Однак “потужні голоси” в США не вважають таке доцільним”, – каже Дженнінгс.

Читайте також: Японія збиватиме ракети КНДР, якщо купить американську зброю - Трамп

У цьому контексті виконавчий директор АСПЕН передбачає значне збільшення витрат на оборону в Австралії.

“Те, що ми зараз розглядаємо як максимальний обсяг оборонних видатків у розмірі 2% ВВП, буде вважатися нижньою межею прийнятного рівня оборонних витрат. Криза змусить нас”, - сказав він.

Читайте також: "Чіткий меседж" Трампу: Пхеньян погрожує новим пуском ракет - CNN

Натомість міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп вважає, що санкції ООН проти Північної Кореї та позиція Китаю змусять КНДР повернутися за стіл переговорів.

“Сьогодні Китай активно, як постійний член Ради Безпеки, впроваджує одні з найжорсткіших санкцій проти Північної Кореї і відповідає на сигнали (міжнародної спільноти – авт.)... Саме тому, я вірю, ми побачимо, що Північна Корея повернеться за стіл переговорів”, – вважає міністр.

Як раніше повідомляло агентство, Південна Корея може купити у США атомні субмарини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-