Саудівська Аравія звинувачує Тегеран у

Саудівська Аравія звинувачує Тегеран у "прямій військовій агресії"

Укрінформ
Наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед ібн Салман звинуватив Іран у акті "прямої військової агресії" - через постачання балістичних ракет єменським повстанцям.

Про це повідомляє ВВС.

Він заявив, що це "можна розцінювати як акт війни", цитують його саудівські державні ЗМІ. Ці слова кронпринц сказав у телефонній розмові із міністром закордонних справ Британії Борисом Джонсоном.

"Кронпринц наголосив, що причетність іранського режиму до постачання хуситським бойовикам балістичних ракет розглядається як пряма військова агресія іранського режиму і може вважатися актом війти проти королівства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у суботу саудівська армія перехопила балістичну ракету неподалік столиці країни - Ер-Ріяда.

Іран при цьому заперечив озброєння ним хуситських повстанців, що воюють проти єменського уряду, підтримуваного міжнародною коаліцією на чолі із Саудівською Аравією.

Напередодні міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф звинуватив Ер-Ріяд у "регіональному цькуванні", що загрожує Близькому Сходу.

Близькі до повстанців-хуситів ЗМІ повідомили, що бойовики випустили балістичну ракету по Міжнародному аеропорту Короля Халіда за 11 км від саудівської столиці.

Читайте також: Пентагон підтримав Саудівську Аравію в суперечці з Іраном через запуск ракет

Саудівська преса повідомляла, що протиповітряна оборона перехопила ракету у повітрі, проте деякі її фрагменти впали на територію аеропорту. Ніхто не постраждав.

Організація Human Rights Watch назвала запуск ракети по цивільному об'єкту очевидним воєнним злочином.

Іранське міністерство закордонних справ заявило, що запуск ракети хуситами був "самостійною дією", вчиненою у відповідь на "агресію" очолюваної Саудівською Аравією коаліції, й Іран не має до цього жодного стосунку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-