Пентагон підтримав Саудівську Аравію в суперечці з Іраном через запуск ракет

Пентагон підтримав Саудівську Аравію в суперечці з Іраном через запуск ракет

Укрінформ
Міністерство оборони США висловило підтримку Саудівській Аравії після того, як Ер-Ріяд звинуватив Іран у вчиненні "акту війни" – через імовірне постачання Тегераном ракет шиїтським повстанцям руху Хуті в Ємені.

Про це заявив представник Пентагону Едріан Ренкін-Галловей, повідомляє Радіо Свобода

"Ми продовжуємо підтримувати міцні оборонні зв’язки з Королівством Саудівська Аравія і співпрацювати над загальними пріоритетами безпеки, включно з бойовими операціями проти насильницьких екстремістських організацій та нейтралізацією дестабілізаційного впливу Ірану в регіоні Близького Сходу", – сказав Ренкін-Галловей.

Заява Пентагону оприлюднена після того, як Саудівська Аравія та Іран обмінялися звинуваченнями після запуску балістичних ракет шиїтськими повстанцями руху Хуті з Ємену у бік саудівської столиці, який відбувся два дні тому.

В Ер-Ріяді заявили, що це можна розцінити як "акт війни", натомість Тегеран звинуватив Близький Схід у воєнних злочинах.

6 листопада коаліція під проводом Саудівської Аравії перекрила наземний, морський і повітряний доступ до Ємену. В Ер-Ріяді заявили, що виняток становитиме робота гуманітарних організацій.

Сунітська Саудівська Аравія і шиїтський Іран є конкурентами у регіоні. Обидві країни підтримують різні сторони у кількох конфліктах на Близькому Сході.

Читайте також: Саудівська Аравія звинувачує Іран у "військовій агресії"

Коаліція під проводом Саудівської Аравії була сформована у 2015 році після того, як повстанці руху Хуті захопили столицю Ємену, місто Сану.

Президент США Дональд Трамп звинувачує Іран у підтримці терористичних груп на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-