У Paradise Papers фігурує компанія Apple

У Paradise Papers фігурує компанія Apple

Укрінформ
У масштабному журналістському розслідуванні офшорних рахунків під назвою Paradise Papers ("Райські документи") фігурує американська компанія Apple.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на нові матеріали розслідування. 

Як зазначається, завдяки деяким особливостям законодавства в офшорах компанія кілька років поспіль не сплачувала мільярди податків. Зокрема, до 2014 року Apple використовувала лазівку у податковому законодавстві США та Ірландії, відому як "double Irish". Це відома в США схема оптимізації податкових зобов'язань за допомогою використання двох ірландських і однієї голландської компаній. Вона дозволила Apple постійно здійснювати продажі за межами Північної та Південної Америки - а наразі це близько 55% доходу компанії - через ірландські "дочки", які фактично були офшорами, і таким чином вони не сплачували жодних податків.

Зазначається, що Apple мала би сплачувати ірландський корпоративний податок розміром 12,5% або ставку США у 35%, але розроблена схема допомогла їй знизити ставку податку на прибуток за межами США настільки, що її іноземні податкові платежі рідко становили понад 5% її зарубіжних прибутків, а потім взагалі опустилися нижче 2%.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Міжнародний консорціум журналістських розслідувань оприлюднив матеріали слідства під назвою Paradise Papers. Документи охоплюють аналіз офшорної діяльності наймогутніших людей та компаній у світі та базуються на вивченні 13,4 млн файлів, отриманих в результаті витоку інформації. Загалом нове досьє перебільшує за обсягами та насиченості матеріалу "Панамські документи", опубліковані у квітні минулого року. У ньому йдеться про 120 політиків та посадовців з майже 50 країн світу. За даними розслідування, багатії заховали в офшорах майже 8 трильйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-