"Райські папери": австралійський міністр хоче перевірити зв'язок "віпів" з офшорами

Укрінформ
Міністр ресурсів Австралії Метт Канаван вважає, що розкриття  офшорної мережі фінансових операцій, в яких беруть участь великі світові компанії, свідчить про необхідність припинення практики багатонаціонального ухилення від сплати податків.

Про це повідомляє Australian Associated Press

«Загальні проблеми трансферного ціноутворення та кредитування між пов'язаними суб'єктами показують необхідність міжнародного співробітництва... Абсолютно зрозуміло, що компанії, які працюють тут, отримуючи прибуток тут, повинні платити податки тут», - сказав міністр.

Австралійське податкове управління вже заявило, що проведе перевірку «райських паперів»(матеріалів глобального журналістського розслідування "Райські папери", яке встановило зв'язки відомих людей та компаній з офшорними рахунками - ред.) як частину більш широкого розслідування складних податкових операцій.

Читайте також: Мадонна, Боно й Кіра Найтлі теж потрапили до "Райських паперів"

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 6 листопада, Міжнародний консорціум журналістських розслідувань виклав у мережу результати вивчення 13,4 млн документів, які, зокрема, містять компромат на посадовців найвищого рівня в усьому світі. Серед паперів найбільше інформації отримано з архіву юридичної компанії Appleby, офіс якої знаходиться на Бермудських островах і яка вважається авторитетним реєстратором офшорних кампаній та достеменно перевіряє своїх клієнтів, обслуговуючи представників політичної та фінансової еліти з усього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-