Вибори у США: щонайменше 9 помічників Трампа контактували з росіянами

Вибори у США: щонайменше 9 помічників Трампа контактували з росіянами

Укрінформ
Щонайменше дев'ять осіб з оточення президента США Дональда Трампа контактували з росіянами під час президентської кампанії та переходу влади.

Про це повiдомляє The Washington Post.

"Загалом, документи та інтерв'ю засвідчують, що в ході кампанії чи переходу президентської влади є щонайменше дев'ять помічників Трампа, які мали контакти з росіянами. Деякі з них добре відомі, а інші, такі як Пападопулос (екс-помічник Трампа Георгій Пападопулос - ред.), грали другорядну роль", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, видання згадує сина американського президента Дональда Трампа-молодшого, зятя Трампа та за сумісництвом його радника Джареда Кушнера, екс-голову його предвиборчої кампанії Пола Манафорта, особистого адвоката Трампа Майкла Коена, екс-радника з питань національної безпеки президента США Макла Флінна, засновника однієї з найбільших приватних військових компаній США Blackwater Еріка Прінса та ін.

Читайте також: Перші арешти соратників Трампа. Далеко не «фейкові новини»

Як зазначається, Трамп в минулому заперечував, що він або його помічники спілкувалися з представниками Росії під час президентської кампанії. Однак зараз вони прагнуть мінімізувати важливість контактів, що виникли.

Розслідуванням фактів втручання Росії у президентські вибори в США на підтримку одного з кандидатів під час перегонів займається спеціальний прокурор Роберт Мюллер.

Раніше повідомлялося, що комерційний секретар США Вілбур Росс – магнат у сфері приватного капіталу має ділові зв’язки із представниками з оточення президента Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-