Віце-прем'єр Польщі: ЄС має негайно зайнятися скандалом “Райських паперів”

Віце-прем'єр Польщі: ЄС має негайно зайнятися скандалом “Райських паперів”

Укрінформ
Єврокомісія, Європарламент та Рада ЄС мають негайно зайнятися темою “Paradise Papers” (“Райських паперів”) - приховуванням впливовими в Європі та світі людьми своїх прибутків від сплати податків у так званому податковому раї.

Про це заявив у понеділок віце-прем’єр-міністр, міністр розвитку Польщі Матеуш Моравецький, передає кореспондентові Укрінформу.

“Оприлюднення міжнародною групою журналістів-розслідувачів “Райських паперів” показує, що проблема “податкового раю” й участь глобальної еліти у приховуванні свого майна перед національними податковими органами є глобальною проблемою, що стосується влади і бізнесу”, - заявив Моравецький.

Він наголосив, що цією темою повинні негайно зайнятися Єврокомісія, Європарламент та Рада ЄС.

За словами віце-прем’єра РП, існування “податкового раю” тривалий час було можливим завдяки залученню до цього “осіб і корпорацій з перших шпальт газет”.

Читайте також: "Райські папери" викрили офшорні зв'язки 13 "друзів Трампа"

Моравецький підкреслив, що оприлюднення афери “Райських паперів” може стати “землетрусом, після якого сприйняття “податкового раю” зміниться раз і назавжди”.

Польський урядовець зауважив, що “податковий рай” - це незбудовані шпиталі й дороги в Польщі, Угорщині, Словаччині чи Іспанії.

“Податковий рай” для обраних — це падіння рівня життя для 99% суспільства”, - констатував польський урядовець.

Як інформувало агентство, нове масштабне журналістське розслідування виявило, що багатії Землі заховали в офшорах майже 8 трильйонів євро. Таким “податковим раєм” були 19 здебільшого острівних держав, зокрема, Бермудські, Кайманові острови, острови Кука, Багами, Аруба, Антигуа, Вануату, Тринідад і Тобаго, Самоа, Домініка та інші.

Достовірність компромату на понад 120 політиків з 50 держав досить висока, адже інформаторів було не один-два, а 21. Понад 380 журналістів, 96 видань, 67 країн вивчили майже 13,5 млн конфіденційних документів двох фірм, що спеціалізуються на наданні послуг компаніям-одноденкам - юридичної фірми Appleby (Бермуди) і невеликої трастової компанії Asia City Trust зі штаб-квартирою в Сінгапурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-