"Райські папери" викрили офшорні зв'язки 13 "друзів Трампа"

Укрінформ
Щонайменше 13 людей з найближчого кола президента США Дональда Трампа, у тому числі, троє високопоставлених членів адміністрації, четверо радників та шестеро донорів, стали фігурантами масштабного журналістського розслідування офшорних рахунків під назвою "Райські папери".

Про це йдеться на веб-сайті Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань.

Зокрема, у окремому списку під назвою "Впливові особи" з оточення Трампа у матеріалах розслідування вказані міністр торгівлі Вілбур Росс, державний секретар Рекс Тіллерсон та віце-голова наглядової ради Федерального резерву США Рендел Куарлес. У числі радників, які володіють офшорними рахунками, викритими журналістським розслідуванням, вказані інвестор нерухомості, радник та фундрайзер Трампа Томас Баррак – молодший; гендиректор компанії (найближчого союзника Трампа на Уолл Стріт) "Blackstone Group" Стівен Шварцман; радник президента, мільярдер з Уолл Стріт Карл Ікахн; та головний радник президента з питань економіки Гері Кохн.

Крім того, названі шестеро крупних донорів президентської кампанії Трампа: магнат казино Шелдон Адельсон; мільярдери-промисловці брати Чарльз та Девід Кохи (вказані як один контакт з Трампом); магнат нерухомості Джеффрі Палмер, топ-донор республіканців Пол Елліот Сінгер; магнат казіно Стів Уинн; гендиректор компанії Renaissance Technologies Роберт Мерсер.

Крім того, в документах фігурувало ім'я Джареда Кушнера, який є одним з найбільш високопоставлених радників Білого дому та зятем президента Трампа.

Читайте також: "Райські папери": олігархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Міжнародний консорціум журналістських розслідувань оприлюднив матеріали слідства під назвою "Paradise Papers". Документи охоплюють аналіз офшорної діяльності наймогутніших людей та компаній у світі та базуються на вивченні 13,4 млн файлів, отриманих в результаті витоку інформації. Загалом нове досьє перебільшує за обсягами та насиченості матеріалу "Панамські документи", опубліковані у квітні минулого року. У ньому йдеться про 120 політиків та посадовців з майже 50 країн світу.

Фото: MICHAEL REYNOLDS / b.dk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-