Сайт розслідувачів час від часу «лягає» через «Райські папери»

Сайт розслідувачів час від часу «лягає» через «Райські папери»

Укрінформ
Сайт Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань не витримав навали відвідувачів після опублікування «райських документів» і незадовго до опівночі за Київським часом перестав реагувати на запити.

Після введення інтернет-адреси та при спробі переходу висвічується пуста сторінка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Журналісти Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань виклали у мережу результати вивчення 13,4 мільйонів документів, які зокрема містять компромат на посадовців найвищого рівня в усьому світі, о 20.00 за київським часом.

Серед документів найбільше інформації отримано з архіву юридичної компанії Appleby, офіс якої знаходиться на Бермудських островах і яка вважається авторитетним реєстратором офшорних кампаній та достеменно перевіряє своїх клієнтів, обслуговуючи представників політичної та фінансової еліти з усього світу, провідні компанії.

Читайте також: "Райські папери": олігархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів

Як стало відомо з документів, комерційний секретар США Вілбур Росс, наближений до Дональда Трампа, має ділові зв’язки із представниками з оточення президента Володимира Путіна.

Окрім того, важливий інвестор Twitter та Facebook мав фінансові зв'язки з двома російськими державними компаніями.

Причетними до фінансових оборудок в офшорах виявилися особи, наближені до прем’єр-міністра Канади, а також королеви Єлизавети ІІ та інші відомі постаті сучасної історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-