У центрі Москви затримали 263 протестувальників

У центрі Москви затримали 263 протестувальників

Фото, відео
Укрінформ
У столиці РФ проходять масові затримання протестувальників - у Москві затримано більш як 200 осіб. Крім того, у Петербурзі затримано 10 осіб.

Про це повідомляє "Відкрита Росія", яка веде моніторинг затримань у російських ЗМІ.

Зокрема, правозахисний портал ОВС-інфо інформував про затримання на Манежній площі біля Кремля не менш як 82 особи. Один із затриманих повідомив, що вони в автозаку "катаються навколо Кремля".

Фото: Getty images

Пізніше ГУ МВС по Москві випустило прес-реліз, згідно з яким "за порушення громадського порядку" у столиці затримали 263 людини. "Їх привозять у територіальні відділи поліції для розгляду та складання протоколів про адміністративні правопорушення", — заявили в МВС.

Фото: @mynameisphilipp

У Санкт-Петербурзі, за даними фотографа Девіда Френкеля, який знаходився біля Смольного, затримали 10 осіб.

Фото: @ars_ves

Як повідомлялося, за кілька днів до 5 листопада в Москві та інших містах Росії були затримані десятки прихильників руху "Артпідготовка", який у Росії визнаний екстремістським і заборонений. "Артпідготовку" заснував В'ячеслав Мальцев. Проти нього порушено кримінальну справу про екстремізм. Мальцев протягом кількох років говорив, що 5 листопада 2017 року в Росії відбудеться революція. Він пропонував прихильникам вийти на центральні площі міст Росії і залишатися там до тих пір, поки президент РФ Володимир Путін не подасть у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-