Братові «Тулузького стрілка» дали 20 років за сприяння терористу

Братові «Тулузького стрілка» дали 20 років за сприяння терористу

Укрінформ
У Франції закінчився найгучніший за останні роки судовий процес – перед правосуддям постав брат «Тулузького стрільця», терориста, який у 2012 році здійснив два смертельні напади на військових та на єврейську школу.

Братові Мухамеда Мера, Абделькедеру присудили 20 років ув’язнення, хоча прокуратура просила довічне, стверджуючи, що саме він наставляв свого молодшого брата і допоміг матеріально у здійсненні вбивств, які спровокували пізніше інші терористичні напади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Абделькедер Мера зробив Мохамеда Мераха. Його роль є вирішальною у переході його брата від задуму до дій ", - заявила прокурор Наїма Рудлофф.

Читайте також: Суд висунув нападникові у Нью-Йорку звинувачення, пов’язані з тероризмом

У свою чергу, суддя завив, що не побачив у діях Абделькедера «провокацій Мухамеда до здійснення насильства, яке він вчинив».

«Натомість беззаперечним є участь підсудного у злочинній організації, спрямованій на серйозні порушення громадського порядку шляхом залякування або терором», - заявив суддя, виносячи вирок.

Другий обвинувачуваний у справі, Фета Малкі, був засуджений до 14 років за свою роль у забезпеченні Мохамеда рушницею, боєприпасами та куленепробивним жилетом.

Читайте також: Трамп про нью-йоркського терориста: Має бути засуджений до смертної кари

Мохамед Мера був членом Аль-Каїди, він застрелив трьох єврейських дітей та одного з їхніх батьків, а також трьох солдатів у Тулузі в 2012 році. Акт насильства, спричинений терористом, призвів до нових смертельних нападів. З початку 2015 року у Франції було вбито понад 240 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-