Польща вимагатиме від Росії зниження ціни на газ

Польща вимагатиме від Росії зниження ціни на газ

Укрінформ
Польська нафтогазова компанія PGNiG розпочинає з ВАТ “Газпром” і її дочірньою компанією “Газпром Експорт” переговори щодо зниження ціни на газ.

Про це йдеться у заяві PGNiG.

“PGNiG продовжує участь в арбітражному провадженні у Стокгольмському суді проти “Газпрому” і “Газпром Експорт” у справі переговорів щодо зміни ціни на природний газ, що діє з 1 листопада 2014 року у рамках контракту купівлі-продажу природного газу для Польщі, підписаного в 1996 році”, - йдеться в заяві PGNiG.

Читайте також: Польща готова постачати в Україну до 7 мільярдів кубів газу - представник уряду

Зазначається, що рішення по цьому арбітражу очікується упродовж “кількох найближчих місяців”, і цей процес дещо продовжився у зв'язку з хворобою арбітра, визначеного компаніями “Газпром” і “Газпром Експорт”.

“Незалежно від цього провадження, PGNiG 1 листопада 2017 року подало звернення до “Газпрому” і “Газпром Експорт” про початок нового, чергового переговорного процесу щодо зміни ціни на газ, який постачається з 1 листопада 2017 року в рамках довгострокового контракту”, - йдеться в заяві польської компанії.

Читайте також: У PGNiG пояснили, чому Північний потік-2 не буде законним

Як раніше повідомляло агентство, польська нафтогазова компанія PGNiG підписала угоду з ПАТ "Укртрансгаз" про доступ до українських газосховищ. Новий контракт дасть можливість компанії користуватися підземними газосховищами на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-