США розширили список санкцій проти міжнародних терористів

США розширили список санкцій проти міжнародних терористів

Укрінформ
Державний департамент США оголосив про розширення списку санкцій проти міжнародного терористичного угруповання "Бригади Абдалла Аззам".

Про це йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства США, поширеній в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це розпорядження має на меті позбавити Бригади Абдалла Аззам (БАА) ресурсів, необхідних для проведення терористичних атак, тож сьогоднішні дії відповідають зазначеним цілям, інформуючи американську громадськість та міжнародне співтовариство про те, що БАА діє та відоме під іншими назвами", - зазначається в документі.

Читайте також: Держдеп США про енергетичні санкції: треба змусити платити російський уряд

У Держдепі підкреслили, що угруповання продовжує терористичну активність після накладення на нього перших санкцій у 2012 році. Зокрема, йдеться про напад самогубця з бомбою в червні 2014 року в Лівані, коли загинула одна людина та 37 отримали поранення, а також вибухи в березні 2014 року в районі Бейрута.

У зовнішньополітичному відомстві США уточнили, що після п'яти років спостереження за ситуацією дійшли висновку, що БАА крім Лівану діє також у Сирії під назвою "Бригади Марван Хадід". Зокрема, організація провела кілька атак спільно з угрупованням "Фронт Аль-Нусра" та забезпечує навчання терористів у тренувальному таборі в Сирії.

Читайте також: Мінфін США обмежив компаніям участь у нафтовидобувних проектах Росії

Як повідомили в Держдепартаменті США, всі об'єкти та майно цих організацій, що перебувають під юрисдикцією Сполучених Штатів, блокуються. Фізичним та юридичним особам США забороняється брати участь у будь-яких операціях з цими угрупованнями. Крім того, заборонено надання матеріальної підтримки або ресурсів організаціям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-