Макрон у ЄСПЛ обгрунтував новий антитерористичний закон

Макрон у ЄСПЛ обгрунтував новий антитерористичний закон

Укрінформ
Президент Еммануель Макрон, виступаючи перед суддями ЄСПЛ, обгрунтував скасування надзвичайного стану в країні та підписаний ним вчора закон про безпеку, положення якого деякі експерти вже назвали такими, що порушують права людини.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні були скасувати надзвичайний стан... Він не міг бути продовжений на невизначений термін", - сказав Макрон. За його словами, документ збалансований, передбачає цілеспрямовані та пропорційні заходи і його ухвалення "гарантує дуже високий рівень безпеки".

"Це дозволяє нам бути ефективними у боротьбі проти тероризму і покласти край тим винятковим заходам, які ми запровадили два роки тому", - наголосив президент.

Читайте також: Макрон почав візит до Ради Європи сотнею рукостискань

Тема боротьби з тероризмом також порушувалася під час зустрічі за закритими дверима із генсеком РЄ Турбйорном Ягландом, зокрема йшлося про європейське співробітництво у боротьбі з тероризмом, також обговорювали стан прав людини в Європі та Росії, поточну ситуацію в Туреччині.

"Пане президенте, Ваші заяви про те, що європейська безпека сильно залежить як від безпеки у регіоні Середземного моря, так і від безпекової ситуації у регіоні пустелі Сахари, мають бути почуті всіма європейськими лідерами та взяті за основу до дії", - заявив Ягланд після зустрічі з Макроном. 

Як повідомлялося, режим надзвичайного стану, введений у Франції в листопаді 2015 року, буде скасований 1 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-