Facebook показав масштаби втручання росіян у вибори в США

Facebook показав масштаби втручання росіян у вибори в США

Укрінформ
Зареєстровані користувачі Росії розмістили протягом двох років у соцмережі Facebook близько 80 тисяч записів, спрямованих на "розкачку" громадської думки в США.

Таку думку представив у письмовій формі юрисконсульт Facebook Колін Стретч, передає Reuters.

За даними інформагентства, якому вдалося ознайомитися з цією заявою, пости були розміщені в період з червня по серпень 2015 2017 року. Їх могли побачити близько 126 мільйонів американців.

Цього тижня керівники з Facebook, Twitter і Alphabet дадуть свідчення в трьох комітетах Конгресу щодо майбутніх спроб Росії поширити дезінформацію до і після президентських виборів в США в 2016 році, пише 112.ua.

80 тисяч постів були опубліковані в період з червня 2015 року по серпень 2017 року, і більшість з них були спрямовані на розкол американського суспільства щодо соціальних та політичних проблем. Серед них - расові відносини та право на зброю, повідомляє Facebook.

Читайте також: Літаки з Києва в Доху курсуватимуть у два рази частіше

Twitter повідомляє, що ідентифікував 2752 фейкові облікові записи, що набагато більше, ніж заявлена раніше кількість – 201. За словами компанії, облікові записи, пов'язані з російськими тролями, опублікували близько 1,4 мільйонів повідомлень про вибори 2016 року, що становить 0,74% від загальної кількості повідомлень, пов'язаних з виборами. Twitter надав американським законодавцям імена всіх фейкових акаунтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-