Екс-радник Трампа зізнався у брехні щодо контактів із росіянами – ФБР

Екс-радник Трампа зізнався у брехні щодо контактів із росіянами – ФБР

Розслідування
Укрінформ
Колишній радник з питань зовнішньої політики президентської кампанії Дональда Трампа Георгій Пападопулос визнав себе винним у хибному свідченні ФБР щодо його контактів з росіянами, наближеними до Кремля.

Про це йдеться в судовому документі, оприлюдненому в понеділок американським центральним виданням The New York Times.

"Обвинувачуваний Георгій Пападопулос, який був радником з питань зовнішньої політики президентської кампанії Дональда Трампа надавав хибні свідчення та замовчував факти під час інтерв'ю у Федеральному Бюро Розслідувань 27 січня 2017 року", - наголошується в документі, який охоплює 14 сторінок тексту.

Зокрема, зазначається, що Пападопулос надав невірну інформацію про свою взаємодію з однією іноземною особою під час обговорення "брудного" компромату, пов'язаного з електронними листами Гілларі Клінтон.

Зараз він визнав свою провину.

Читайте також: Трамп емоційно відреагував на звинувачення проти Манафорта

У заяві Мюллера також сказано, що Пападопулос у березні минулого року провів зустріч з росіянкою, яка представилася як родич російського президента Володимира Путіна (хоча й не була такою). При цьому, радник Трампа мав намір використати цей контакт для того, щоб організувати зустріч між представниками президентської кампанії з російськими урядовцями.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок офіс спеціального прокурора США, який займається розслідуванням російського втручання у президентські вибори, висунув офіційні обвинувачення проти Пола Манафорта і Ричарда Гейтса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-