Відмивав гроші Януковича: Стали відомі подробиці звинувачень проти Манафорта

Відмивав гроші Януковича: Стали відомі подробиці звинувачень проти Манафорта

Укрінформ
Колишній менеджер президентської кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт та його бізнес-партнер Річард Гейтс отримали через офшори понад $75 млн, частину з яких встигли відмити.

Загалом же, звинувачення проти них висунуті за понад десятком пунктів, йдеться у звинувачувальній заяві, оприлюдненій у понеділок, 30 жовтня.

"У загальній кількості, з офшорних рахунків було отримано понад $75 млн", - зазначається в документі.

При цьому встановлено, що Манафорт встиг "відмити" більше $18 млн. Ці кошти були використані для купівлі нерухомості, товарів та замовлення сервісу. Гейтс перевів понад $3 млн з офшорних рахунків до інших банків.

Читайте також: Манафорту висунули обвинувачення за 12 пунктами - ЗМІ

У документі Манафорт і Гейтс пов'язуються з Віктором Януковичем і "Партією регіонів", ідентифікованою як проросійська партія в Україні. Незадекларовані прибутки вони отримали в період з 2006 по 2016 рр. Для того, щоб приховати їх, Манафорт і Гейтс використовували американські та іноземні корпорації, партнерські компанії та банківські рахунки. При цьому вказується список компаній в США, у Великій Британії, на Кіпрі та Гренадінах.

Як повідомляв Укрінформ, Полу Манафорту і Річарду Гейтсу висунуті звинувачення офісом спеціального прокурора Роберта Мюллера, який проводить розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-