У Барселоні сотні тисяч демонстрантів вийшли підтримати єдність Іспанії

У Барселоні сотні тисяч демонстрантів вийшли підтримати єдність Іспанії

Укрінформ
Сотні тисяч іспанців в неділю вийшли на вулиці Барселони з національними та європейськими прапорами підтримати єдність країни.

Про це повідомляє AFP.

“До обіднього часу поліція нарахувала в центрі міста приблизно 300 000 демонстрантів, в той же час організатори заявили про участь до 1,1 млн чоловік”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що люди з національними прапорами викрикують гасла проти незалежності Каталонії: "Ми всі Каталонія", "Хай живе Іспанія", а також закликають відправити за грати колишнього главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.

Нагадаємо, напередодні Мадрид позбавив Каталонію автономії і взяв на себе відповідальність за її уряд.

Читайте також: Європарламент виключив можливість визнання незалежності Каталонії

Рішення про звільнення каталонських лідерів було опубліковане в офіційному Державному віснику Іспанії. Тепер керувати регіоном буде віце-прем’єр-міністр Іспанії Сорайя Саєнс де Сантамарія.

Раніше прем'єр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпускає парламент Каталонії. За його словами, 21 грудня в регіоні мають пройти позачергові вибори. Рахой також звільнив каталонського лідера Карлеса Пучдемона та його кабінет.

Як повідомлялося, у п'ятницю каталонський парламент проголосував за незалежність регіону, проігнорувавши рішення Конституційного суду Іспанії, який назвав референдум незаконним. Після цього верхня палата іспанського Сенату дозволила уряду Маріано Рахоя запровадити пряме правління в Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-