Республіканці хочуть звільнити радника ФБР, який розслідує зв'язки Трампа з РФ

Республіканці хочуть звільнити радника ФБР, який розслідує зв'язки Трампа з РФ

Укрінформ
Представники Республіканської партії США закликають до відставки спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера, який розслідує втручання РФ у американські вибори.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на Fox News.

Критики вважають, що Мюллер дискредитував себе тісними контактами з колишнім директором ФБР Джеймсом Комі, звільненим президентом США Дональдом Трампом.

"Мюллер зкомпрометований очевидним конфліктом інтересів, будучи близьким до Комі... Виникнення конфлікту достатньо для того, щоб вважати Мюллера порушником кодексу. Викриття останніх тижнів тільки посилили це питання", - заявив конгресмен Трент Френкс.

Читайте також: Трамп вирішив, що відсутність його зв'язків з РФ доведена

Губернатор Нью-Джерсі республіканець Кріс Крісті, колишній федеральний прокурор і союзник Трампа, також припустив, що Мюллер має розглянути можливість відставки.

"Якщо викладені нам факти є правдою, то посадова особа рангу Мюллера має піти у відставку", - заявив Крісті.

Читайте також: Керівників Facebook, Twitter та Google допитають щодо втручання РФ у вибори США

Нагадаємо: подібні заклики звучать не вперше. Конгресссмени-республіканці протягом літа висловлювали побоювання щодо відносин Мюллера з Комі. Трент Френкс і Енді Біггс, обидва республіканці з Арізони, закликали Мюллера піти у відставку з цієї причини.

Мюллера також звинувачують в тому, що ФБР погодилося заплатити колишньому офіцеру MI6 Крістоферу Стілу за збір розвідданих про зв'язки Трампа з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-