Російські тролі швидко переключилися на акції проти Трампа після виборів - ЗМІ

Російські тролі швидко переключилися на акції проти Трампа після виборів - ЗМІ

Укрінформ
Пітерська "Фабрика тролів", яка вела інформаційну кампанію під час президентських виборів у США, за лічені дні після перемоги Трампа переключилася на організацію мітингів проти нього.

Про це повідомило в четвер американське видання BuzFeed News.

"Особи, які вважаються росіянами, що втручалися в американську політику, швидко обрали нову ціль у лічені дні після виборів 2016 року, намагаючись організувати мітинги проти Трампа", - зазначається в матеріалі, який основується на збережених сторінках фейсбук-групи BlackMattersUS, що була організована фахівцями російської "Фабрики тролів".

Читайте також: Кремлівська "фабрика тролів" розгойдувала расову тему — BuzzFeed

"Ми збираємо акцію проти Трампа в суботу", - йшлося у меседжі, адресованому одному з активістів, який перед цим збирав групу протесту в місті Шарлотте в штаті Північна Кароліна.

"Трамп здобув перемогу у виборчій колегії, але він відстав на майже 840 тис. голосів. Приєднуйтесь до нас на вулицях, щоб зупинити Дональда Трампа та його фанатичну ненависну поведінку!" – наголошується в одній із кешованих версій видаленої сторінки на Фейсбуку.

Читайте також: ЗМІ дізналися, як російські "тролі" готувалися до американських виборів

Нещодавно група BlackMattersUS була ідентифікована як один із 180 акаунтів в соцмережах, створених у Санкт-Петербурзі, пише видання. При цьому уточнюється, що діяльність цієї "Фабрики тролів" просунулась далеко за межі звичайного тролінгу – вона також була спрямована на підживлення протестних настроїв у США та посилення вже існуючих конфліктів, зазначає американське видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-